NOS Sport

De Bakker toont weer teken van leven met titel in Scheveningen

Thiemo de Bakker heeft in Scheveningen, voor het eerst in bijna drie jaar tijd, een challengertoernooi gewonnen. De 29-jarige De Bakker, afgezakt naar plek 290 op de wereldranglijst, versloeg in de eindstrijd de als eerste geplaatste Duitser Yannick Maden met 6-2, 6-1.

In oktober van 2015 schreef De Bakker in het Mexicaanse Monterrey voor het laatst een challenger op zijn naam. Daarmee verzekerde hij zich, na zijn doorbraak in 2010 (derde ronde op Roland Garros, Wimbledon en de US Open), van een terugkeer in de tophonderd.

Armblessure

Lang mocht hij niet genieten van die status. Na een wisselvallig seizoen, zonder zege op de grandslamtoernooien en de zoveelste coachwisseling (einde aan samenwerking met Remko de Rijke), zette hij wegens een schouderblessure vroegtijdig een punt achter het seizoen 2016.

Pas in april van 2017 maakte hij zijn terugkeer en sindsdien leidde hij een anoniem bestaan in het futurecircuit, het derde niveau van het mondiale tennis. Alleen in de Davis Cup, waar captain Paul Haarhuis bij gebrek aan beter toch telkens een beroep op hem deed, liet hij met enige regelmaat van zich spreken met zeges op spelers uit de topvijftig.

238

Door de titel in Scheveningen stijgt De Bakker, die komende week op een challenger in Finland in actie komt, naar plek 238 op de wereldranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl