NOS Sport

Herlings ook superieur in GP van Tsjechië

Herlings heerst ook bij GP van Tsjechië

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft ook bij de Grand Prix van Tsjechië weer zijn klasse gedemonstreerd. De leider in de WK-stand van de MXGP won in Loket beide manches met overmacht en liep weer verder weg van de concurrentie. Hij heeft nu elf van de veertien GP's van dit seizoen op zijn naam gebracht.

Antonio Cairoli, zijn grootste en eigenlijk enig overgebleven rivaal, had het bij de kwalificatie beter gedaan dan Herlings, die maar liefst vier seconden op de Italiaan had moeten toegeven. Cairoli mocht dan ook vanaf de beste startpositie aan de eerste race beginnen en daar profiteerde hij optimaal van.

Manoeuvre binnendoor

Cairoli nam meteen de leiding, maar in de eerste ronde had Herlings hem al te pakken met een manoeuvre binnendoor. De Nederlander liep vervolgens ronde voor ronde uit en reed onbedreigd naar zijn twintigste overwinning van het seizoen.

Heersend wereldkampioen Cairoli finishte op 32 seconden achterstand als tweede, de derde plaats was voor de Sloveen Tim Gajser.

Vergelijkbaar scenario

In de tweede manche was het scenario vergelijkbaar. Ook nu was Herlings minder snel weg dan de zevenvoudig titelhouder uit Italië, maar slaagde hij er andermaal in de verhoudingen nog voor de eerste doorkomst in zijn voordeel te herstellen.

Cairoli wist aanvankelijk aan te klampen, maar moest uiteindelijk toch ruimschoots buigen voor de 23-jarige Nederlander die dankzij zijn dubbele zege in de WK-stand zes punten wegliep van de negen jaar oudere Italiaan. Het verschil bedraagt nu dertig punten.

Cairoli, die zijn achtste wereldtitel in de MXGP langzaam maar zeker uit het zicht ziet verdwijnen, finishte in de tweede manche op wederom een dikke halve minuut als tweede, terwijl Gajser opnieuw op de derde plaats eindigde.

WK-stand MXGP na 14 van de 20 GP's

Motor Punten
1. Jeffrey Herlings KTM 633 punten
2. Antonio Cairoli (Italië) KTM 603
3. Clément Desalle (België) Kawasaki 479
4. Tim Glajser (Slovenië) Honda 450
7. Glenn Coldenhoff KTM 353

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl