NOS Nieuws

Wekdienst 22/7: de Noord/Zuidlijn voor het eggie en Verstappen racet in Duitsland

Goedemorgen! In Amsterdam rijdt de Noord/Zuidlijn voor het eerst volgens de dienstregeling. En Max Verstappen komt weer in actie: hij start bij de grand prix van Duitsland vanaf de vierde plek.

Opnieuw zomers weer met veel zon, al is het iets minder warm dan de afgelopen dagen. Het wordt 24 tot 28 graden. Vanaf morgen stijgen de temperaturen naar boven de 30 graden en later deze kan het kwik zelfs oplopen tot zo'n 35 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Noord/Zuidlijn in Amsterdam rijdt voor het eerst echt volgens de dienstregeling. Gisteren maakten al 60.000 mensen een rit met de nieuwe metro. Toen was het nog gratis.
  • Er worden veel Nederlanders verwacht op circuit van Hockenheim, voor de GP van Duitsland. Max Verstappen start als vierde.
  • De hockeyvrouwen spelen hun eerste wedstrijd op het WK in Londen tegen Zuid-Korea. De wedstrijd is live te zien vanaf 18.00 uur op NOS.nl en NPO1.
  • En nog meer sport: de vijftiende etappe in de Tour de France wordt een heuvelachtige rit. De renners starten in Millau om na 181 kilometer te finishen in Carcassonne. Onderweg moet het peloton drie keer klimmen, waaronder een col van de eerste en col van de tweede categorie. De hele rit is te volgen op NOS.nl.
Het profiel van de vijftiende etappe in de Tour de France

Wat heb je gemist?

Ecuador staat op het punt om het asiel van Julian Assange in te trekken en hem uit de ambassade in Londen te zetten. Bronnen bij het Ecuadoraanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben dat aan The Intercept laten weten.

De WikiLeaks-klokkenluider zit al zes jaar in het ambassadegebouw, uit angst voor uitlevering aan de VS. De laatste tijd was de verhouding tussen Assange en zijn 'gastland' al gespannen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Gisteren was er veel aandacht voor de opening van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn, onder meer met een live-uitzending op NPO 1. Buiten Amsterdam werd de media-aandacht voor het megaproject niet overal begrepen. Op Twitter ontstond deze inhaker (check vooral alle reacties). Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl