NOS Voetbal

Talent Zirkzee (17) scoort voor Bayern München

Mooie goal Zirkzee bij officieus debuut voor Bayern München

Joshua Zirkzee klopt op de deur bij Bayern München. Mede door een treffer van het 17-jarige Nederlandse talent heeft de Duitse ploeg een oefenduel gewonnen van Paris Saint-Germain. Hij maakte in de Oostenrijkse stad Klagenfurt zo'n tien minuten voor het laatste fluitsignaal de 3-1, tevens de eindstand.

Zirkzee, die vorig jaar Feyenoord verliet voor de kampioen van Duitsland, was in de formatie van de nieuwe trainer Niko Kovac na een uur ingevallen voor Sandro Wagner.

Joshua Zirkzee na zijn treffer tegen PSG

Jeugdspelers

Beide trainers, met aan Franse kant de Duitser Thomas Tuchel, gaven meerdere jeugdspelers een kans. Dit kwam mede omdat alle international die op het WK in Rusland speelden nog ontbraken. Zo miste PSG de hele voorhoede, Neymar (Brazilië), Edinson Cavani (Uruguay) en Kylian Mbappé (Frankrijk). De van Juventus overgekomen routinier Gianluigi Buffon stond 66 minuten in het doel.

Arjen Robben was basisspeler bij de Duitse kampioen. De oud-international verliet het veld na een uur. Hij bereidde het eerste doelpunt van Bayern, gemaakt door Javi Martínez, voor.

Tahith Chong met United in de Verenigde Staten

Debuut Chong bij Manchester United

Eerder deze week maakte Tahith Chong (18) zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van Manchester United. De voormalig Feyenoorder mocht in Phoenix een halfuur meedoen tegen het Mexicaanse Club América (1-1) en maakte een uitstekende indruk.

Chong werd op zestienjarige leeftijd door Manchester United weggehaald bij Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl