Alfons Groenendijk
NOS Voetbal

ADO heeft nog lange weg te gaan: verlies tegen TOP Oss

Alfons Groenendijk heeft nog drie weken tot de start van de eredivisie, maar de trainer van ADO Den Haag zal zich behoorlijk zorgen maken. Zijn ploeg lijkt nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen in de eredivisie.

ADO verloor zaterdagmiddag met 3-0 van eerstedivisionist TOP Oss. De Haagse ploeg speelde met onder meer met vaste krachten Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Erik Falkenburg en Bjørn Johnsen.

De Zuid-Hollanders verloren eerder deze week ook al een oefenduel met een andere eerstedivisionist, FC Dordrecht (0-2).

'Problemen op bepaalde posities'

"Ik weet uit ervaring dat de voorbereiding nooit zoveel zegt. En we hebben problemen op bepaalde posities, dat is bekend. Maar wat je hier laat zien, is natuurlijk absoluut onacceptabel", zei Groenendijk na afloop tegen Omroep West.

"Het heeft zijn oorzaken, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. Ik heb voor de wedstrijd al gezegd dat we nog lang niet klaar zijn en die conclusie kun je nu ook trekken. Wat op dit moment ADO is, is nog lang niet genoeg."

Vertrek

Groenendijk moet vrezen voor een vertrek van aanvaller Johnsen en Nasser El Khayati. Beide spelers hadden afgelopen seizoen een groot aandeel in de zevende eindklassering van ADO in de eredivisie.

Johnsen staat in de belangstelling van AZ. In Alkmaar moet hij de opvolger worden van de vertrokken Wout Weghorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl