EK-goud voor beachvolleybalsters Keizer en Meppelink

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben in Den Haag de Europese titel veroverd. In de finale was het Oranje-koppel in twee sets te sterk voor Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland. De finale eindigde in 21-16, 26-24.

Het Nederlandse koppel ging sterk van start en sleepte set één redelijk simpel binnen, 21-16. De tweede set verliep een stuk moeizamer.

Daarin gingen Betschart en Hüberli lang aan de leiding, maar op 14-11 bogen Keizer en Meppelink de achterstand om naar een 15-14 voorsprong.

In de slotfase van de set was het telkens stuivertje wisselen. Meppelink en Keizer lieten vier matchpoints onbenut, keken nog tegen een Zwitsers setpoint aan, maar dankzij een gelukkige bal op de netrand was het op het vijfde matchpoint raak voor het Oranje-koppel.

'In het toernooi gegroeid, supertrots'

"Je moet realistisch zijn, je speelt pas een half jaar samen. Maar we zijn echt in dit toernooi gegroeid, ik ben supertrots op ons", jubelde Meppelink na afloop.

Ook Keizer kon haar geluk niet op. "We hadden echt niet durven dromen dat we zo ver zouden komen. Natuurlijk was de doelstelling een medaille halen. Je wil in eigen land pieken en presteren, daar hebben we heel lang hard voor getraind."

"We waren al supertevreden met top-8. Dat we dan zo keihard doorstomen naar de finale en dan ook nog winnen."

Keizer en Meppelink: 'In het toernooi gegroeid, supertrots'

Tweede titel

De twee werden eenmaal eerder Europees kampioen, beiden met Marleen van Iersel aan hun zijde. Maar samen vormen ze nog geen jaar een koppel.

Keizer was wegens haar zwangerschap eind 2013 gestopt met topsport, maar keerde vorig jaar terug. In Meppelink vond ze een nieuwe partner, waar ze in Den Haag direct succesvol mee was.

Naar finale via Tsjechisch koppel

Keizer en Meppelink bereikten de finale door eerder op de dag in de halve finales in drie sets af te rekenen met het Tsjechische koppel Barbora Hermannová/Marketa Slukova: 20-22, 21-17, 15-12.

Het Nederlandse duo bleef in de eerste set lange tijd in het spoor van de Tsjechische opponentes, maar moesten aan het eind toch een gaatje laten. Op het tweede setpoint tikte Meppelink de bal net buiten waardoor de eerste set naar de Tsjechische vrouwen ging.

Rollen omgekeerd

In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Keizer/Meppelink serveerden prima, blokten regelmatig de gevaarlijke aanvallen van de tegenstandsters en speelden sommige punten slim uit.

Keizer/Meppelink verslaan Tsjechisch koppel op weg naar EK-finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De derde set begon ongelukkig met een netfout, een verkeerde service en een Tsjechische opslag via het net.

Via 1-5 werd het 6-10 en het einde leek daar. Het werd echter 11-11 en bij een stand van 14-12 maakte Keizer het op het eerste matchpoint met een ace af.

Keizer/Meppelink na halve finale: 'dit moest uit onze tenen komen'

STER reclame