AZ huurt Roemeense buitenspeler van Club Brugge

AZ maakt komend seizoen gebruik van de diensten van Dorin Rotariu. De Alkmaarders huren de 22-jarige Roemeense buitenspeler van Club Brugge, dat hem de voorbije competitie al uitleende aan Excelsior Moeskroen. AZ heeft ook een optie tot koop op Rotariu.

Bij Moeskroen kwam Rotariu afgelopen seizoen tot elf treffers en vijf assists in dertig wedstrijden. De Roemeen kwam eerder uit voor Dinamo Boekarest.

In de tweede helft van het seizoen 2016/2017 voetbalde hij twaalf duels voor Club Brugge, waarin hij eenmaal scoorde.

Rotariu speelde zes interlands. In aanloop naar het WK in Rusland oefende het niet geplaatste Roemenië tegen WK-ganger Zweden (1-0) en in die wedstrijd scoorde Rotariu na 57 minuten de enige goal.

Rechterflank

"Dorin is een heel creatieve, linksbenige buitenspeler", aldus Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ. "Wij hebben hem voor de rechterflank gehaald. Dorin heeft een enorme versnelling en heeft bewezen doelpunten te kunnen maken."