Red Bull-bolide van Daniel Ricciardo op nat Hockenheim
NOS Sport

Laatste training GP van Duitsland valt in het water

De laatste training voor de Grand Prix van Duitsland is zaterdag in het water gevallen. De meeste Formule 1-coureurs gingen rond het middaguur nog wel naar buiten op Hockenheim, maar keerden door de flinke regenval snel weer terug in de pitstraat.

Pas vlak voor het einde van de training draaiden enkele coureurs nog enkele rondjes. Om 15.00 uur start de kwalificatie.

Max Verstappen liet bij de start van de training even zijn gezicht zien op de baan, maar een rondje was voldoende voor hem om te besluiten de Red Bull naar binnen te sturen. De Nederlander was vrijdag in de tweede training nog de snelste.

Meters maken

Vlak voor het einde van de training lieten zich toch nog enkele coureurs zien op het Duitse circuit. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen namens Ferrari, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas (beiden Mercedes), Sergey Sirotkin en Lance Stroll (beiden Williams), Pierre Gasly (Toro Rosso), Marcus Ericsson en Charles Leclerc (beiden Sauber) stuurden hun bolides voorzichtig over de kletsnatte baan. Vettel en Gasly spinden, zonder gevolgen. Leclerc zette de beste tijd neer: 1.34,577.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl