Dost blijft toch bij Sporting en verlengt contract

Bas Dost AFP

Bas Dost blijft toch bij Sporting Portugal. De 29-jarige Nederlandse spits wilde aanvankelijk weg bij de Portugese topclub en leverde zijn contract in omdat hij in mei was aangevallen door hooligans op het trainingscomplex van de club.

De hooligans waren teleurgesteld in de prestaties van hun club. Bij de vechtpartijen liep Dost een flinke hoofdwond op.

Sporting Clube de Portugal
@Sporting_CP
Primeiras declarações de #BasDost, à #SportingTV, após assinar contrato com o #SportingCP. ✍️ Leão de coração! 🦁💚
6 maanden geleden

Incidenten

Na de aanval op de spelers en staf besloten trainer Jorge Jesus, doelman Rui Patricio en speler William Carvalho te vertrekken. Naast Dost lieten vervolgens ook Gelson Martins en Bruno Fernandes weten hun contract te willen beëindigen.

Voor Dost geldt dat dus niet meer. De 29-jarige aanvaller zette zaterdag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot 2021 aan Sporting Portugal verbonden houdt.

"Er zijn erge dingen gebeurd, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit mijn club is. Ik geloof in dit team", liet Dost door Portugese media optekenen. "Ik ben bang geweest, maar ik heb veel gepraat met mensen en die angst is verdwenen. Er is ook toegezegd dat de beveiliging beter wordt, dus ik dat niet dat er nog problemen zullen zijn."

Opvolger

De club stelde na het vertrek van trainer Jesus Sinisa Mihajlovic aan, maar de nieuwe voorzitter Sousa Cintra stuurde de Serviër alweer na negen dagen weg. Begin deze maand werd bekend dat José Peseiro de club gaat leiden. aangesteld als trainer. De 58-jarige Portugees was van 2004 tot 2005 ook al trainer van Sporting, waarmee hij toen de UEFA Cup-finale verloor van CSKA Moskou.

Sporting Clube de Portugal
@Sporting_CP
Na na na na na na na... ⚡️
6 maanden geleden

STER Reclame