Wekdienst 20/7: laatste dag Vierdaagse en is Puerto Rico al hersteld?

ANP

Goedemorgen! Wandelaars in Nijmegen lopen vandaag hun laatste van vier wandelingen, om uit te komen op de Via Gladiola. En onze correspondent Arjen van der Horst ging naar Puerto Rico om te kijken of het eiland al is hersteld van orkaan Maria.

Overdag wordt het vrij zonnig, maar er ontstaan ook flinke stapelwolken. Het blijft bijna overal droog. Alleen in het zuiden en zuidoosten is kans op een (onweers)bui. Het wordt 25 tot 30 graden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag is de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. In de loop van de ochtend komen de eerste wandelaars over de finish.
  • Later vandaag op NOS.nl: correspondent Arjen van der Horst ging naar Puerto Rico om te kijken of het eiland al is hersteld van orkaan Maria.
  • In de Tour de France wordt de dertiende etappe gereden. Het is niet ondenkbaar dat de ritzege naar een van de nog overgebleven sprinters gaat. De etappe is vanaf 14.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.

Etappe 13 van de Tour de France NOS

Wat heb je gemist?

De regering op Curaçao neemt afstand van de uitspraken van minister Stef Blok over multiculturele samenlevingen. Het kabinet van minister-president Rhuggenaath schrijft in een schriftelijke verklaring het "ten zeerste te betreuren", omdat Blok als buitenlandminister ook namens het Caribische deel van het koninkrijk spreekt.

"De regering kan zich absoluut niet vinden in deze uitspraken die zeer zeker ook de kern van de multiculturele Curaçaose samenleving bijzonder diep raken. Juist onze diversiteit maakt ons krachtig", laat de regering van Rhuggenaath weten.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Doden door kapseizen rondvaartboot VS: het ongeluk gebeurde met een amfibisch voertuig, waarmee op land en te water tochten worden gemaakt bij het stuwmeer Table Rock Lake in de buurt van de stad Branson.
  • WhatsApp pakt massaal doorsturen van berichten aan: de berichtendienst wil een einde maken aan het ongelimiteerd doorsturen van berichten, foto's en video's.
  • Miljoenenbuit bij kobaltdiefstal Rotterdamse haven: volgens het bedrijf is er 114 ton aan kobalt gestolen, een zeldzame grondstof die wordt gebruikt voor batterijen in onder meer elektrische auto's en tablets.
  • Braziliaanse billendokter opgepakt na dood cliënte: de man verdween vijf dagen geleden nadat hij een vrouw had behandeld die complicaties kreeg.

En dan nog dit:

In Zutphen is een zeventiende-eeuws amulet gevonden. Archeologen hebben het schijfje opgegraven tijdens een onderzoek op de IJsselkade. De gevonden amulet van een zilverlegering heeft een diameter van 49 millimeter. De schijf heeft drie gaten, waarschijnlijk om hem vast te spijkeren of ergens op te naaien.

Het gevonden amulet Omroep Gelderland

De tekst op de amulet is nog niet helemaal te lezen, omdat de schijf nog moet worden ontdaan van een harde roestlaag. Wel is duidelijk dat op de ene zijde een octagram staat met de namen van de planeten en hun Latijnse namen op de rand.

Hele fijne dag!

STER Reclame