Yassin Ayoub stapt uit de traditionele helikopter tijdens de Open Dag van Feyenoord
NOS Voetbal

Leergierige Ayoub vraagt Van Persie oren van het hoofd

"Ik woon zelf op dertig hoog, dus over hoogtevrees hoor je mij niet klagen", grapt Yassin Ayoub, nadat hij even daarvoor per helikopter op de middenstip van de Kuip is geland als een van de twee aanwinsten van Feyenoord.

Tijdens de Open Dag van de Rotterdammers maakt de van FC Utrecht overgekomen middenvelder desgevraagd een voorlopige balans op. "Er is natuurlijk wel een verschil met Utrecht. De spelers hier zijn kwalitatief beter en zien het spel sneller."

"Dat heeft zo z'n voor- en nadelen", vertelt Ayoub. "Het nadeel is dat je zelf ook sneller moet handelen. Het voordeel is dat ze je meteen zien als je vrijloopt."

FC Barcelona

Volgens de Marokkaan kan hij prima met het niveau van Feyenoord mee. "Als je dagelijks met goede voetballers traint, gaat het vanzelf. Als jij morgen met Barcelona mag meetrainen, dan denk ik dat je op een gegeven moment ook daaraan gewend raakt."

Het had zomaar gekund dat Ayoub in de helikopter gezelschap had gekregen van Robin van Persie, maar de routinier heeft het "niet zo op vliegen" en bedankte vriendelijk.

'Vroeger zei ik dat ik twintig goals wilde maken, maar zo werkt het niet'

De 34-jarige topscorer aller tijden van Oranje gaat zijn laatste seizoen in zonder een duidelijk persoonlijk doel. "Dat hangt van zo veel af", stelt hij.

"Vroeger zei ik nog weleens dat ik minimaal twintig goals wilde maken. Maar ik ben nu zeventien jaar verder als prof en weet nu dat het niet zo werkt."

De tien jaar jongere Ayoub geniet ervan om in het gezelschap van Van Persie te zijn. "Arsenal was vroeger altijd mijn favoriete club in het buitenland. Mooi om nu samen met hem op het trainingsveld te staan."

"Hij heeft nu veel meer ervaring en die deelt hij graag met me, want ik ben een jongen die veel vraagt", zegt Ayoub met een glimlach. "Wat Robin dan zegt? Dat hard werken de sleutel naar succes is. En geduld hebben, is ook heel belangrijk. Veel mensen verliezen dat."

Ruimte te over in traditionele Feyenoord-helikopter

De twee hopen na het teleurstellend verlopen vorige eredivisieseizoen dit jaar weer mee te strijden om de landstitel. Ayoub: "Zeker weten dat we dat kunnen. Tegen FC Basel (5-0 zege, red.) waren we top."

Van Persie is wat voorzichtiger: "Ik heb door de jaren heen geleerd dat je niet te ver vooruit kunt kijken. Ik hoop dat we mensen blij kunnen maken. Dat is vorig jaar gelukt en dat willen we nu weer bereiken."

'Tuurlijk schrik ik niet van Ajax'

Wat denken ze in Rotterdam tenslotte eigenlijk van het Amsterdamse transfergeweld? Ajax hengelde met Dusan Tadic en Daley Blind voor veel miljoenen spelers uit de Engelse Premier League binnen.

"Of ik daarvan schrik?", herhaalt Ayoub de vraag. "Tuurlijk niet! Het zijn en blijven mensen, net als jij en ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl