Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: 'Nog veel gebeuren om outsider in WK-strijd te worden'

"Hockenheim is echt een power-circuit. Dat ligt ons niet echt." Max Verstappen probeerde donderdag in Duitsland de hoge verwachtingen van zijn fans vooraf wat te temperen. "Maar als je scoort op een circuit dat je eigenlijk niet ligt, is dat wel extra bevredigend. Winnen op een circuit waar je favoriet bent, kan saai zijn", blikte hij vrolijk vooruit op het komende weekeinde.

Na zijn zege in Oostenrijk leek Verstappen zich weer enigszins te gaan mengen in de strijd om de wereldtitel. Daar kwam de uitvalbeurt in Engeland echter weer achteraan. "Er moet heel veel gebeuren om weer echt een outsider in de titelstrijd te worden en te blijven", gaf hij donderdag aan. "Engeland hielp niet."

Leukste weekends

Het snelle Hockenheim is zondag ook niet in het voordeel van de Red Bull-wagens, benadrukte de Nederlandse Formule 1-coureur. "Maar in Oostenrijk dachten we aanvankelijk ook dat het niks zou worden. Vervolgens win je de race. Dat zijn de leukste weekends."

Verstappen maakte in juni en begin juli een sterke periode door. Drie podiumplaatsen, inclusief de winst op het thuiscircuit van Red Bull, deed de hoop oplaaien dat de Nederlander dit jaar nog heel ver zou gaan komen in het WK-klassement.

"In Canada, waar ik derde werd, zaten we er dicht achter. Op Silverstone anderhalve week geleden was het niet goed. Het gat met Mercedes en Ferrari is weer groter geworden, dus het wordt lastig. De motor kost ons op dit soort circuits dik een halve seconde per ronde", rekende de Red Bull-coureur voor. "Er zijn te veel circuits waar we niet goed genoeg zijn."

Motorwissel Ricciardo

Hij begint zondag waarschijnlijk wel met een voordeel op teamgenoot Daniel Ricciardo aan de Grand Prix van Duitsland, de elfde van de 21 GP's dit seizoen. De Australiër gaf aan waarschijnlijk een motorwissel te laten uitvoeren. Dat zou een gridstraf betekenen. "Liever hier dan in Hongarije", verduidelijkte Ricciardo donderdag zijn keuze.

Weer een eigen tribune

"Ik sta er beter voor. Geen gridstraf voor mij. Bij mij is alles in orde", bekeek Verstappen het van de zonnige kant.

Verstappen gaat er dan ook het beste van maken. "Ik heb weer een eigen tribune. Dat begint gewoonte te worden. Leuk." Ter herinnering: Twee jaar geleden stonden Verstappen en Ricciardo voor het eerst samen voor Red Bull op het podium na een grand prix. Juist: op Hockenheim. De Australiër werd tweede achter Lewis Hamilton, Verstappen derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl