Daley Blind in Engeland
NOS Voetbal

Ajax weet laatste oefenduels voor Sturm Graz niet te winnen

Ajax heeft de laatste oefenduels voor het treffen met Sturm Graz in de voorronde van de Champions League niet weten te winnen. Tijdens het trainingskamp in Engeland werd er 1-1 gespeeld tegen Wolverhampton Wanderers en met 2-0 verloren van Walsall FC.

In de middag speelde een overgroot deel van de beoogde basis tegen het gepromoveerde Wolverhampton. Ajax kwam kort voor rust op voorsprong via Donny van de Beek, die met links scoorde op aangeven van Noa Lang.

Wolverhampton kwam een kwartier voor tijd langszij door een strafschop van Ruben Neves. De penalty werd toegekend omdat Nicolás Tagliafico een overtreding maakte.

Daley Blind, wiens terugkeer begin deze week door Ajax wereldkundig werd gemaakt, maakte aan het begin van de tweede helft zijn rentree. Blind verving Frenkie de Jong, die samen met Matthijs de Ligt het centrale verdedigingsduo vormde.

Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Maximilian Wöber en Daley Sinkgraven ontbraken wegens lichte klachten in de selectie van Ajax, dat eerder in de voorbereiding verloor van Anderlecht (1-3) en het Deense FC Nordsjælland (1-3) en met 1-1 gelijkspeelde tegen FCSB uit Boekarest.

Hakim Ziyech op de tribune

In de avond trad de tweede keus van coach Erik ten Hag aan tegen Walsall FC, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland.

Met onder meer Kasper Dolberg, Siem de Jong en Zakaria Labyad in de ploeg werd er met 2-0 verloren. Ajax raakte via De Jong en Jurgen Ekkelenkamp twee keer de lat.

Champions League

Voor de Amsterdammers waren dit de laatste oefenduels in aanloop naar het treffen met Sturm Graz, in de tweede voorronde van de Champions League.

Ajax speelt volgende week woensdag thuis, een week later wacht de return in Oostenrijk. Zaterdag 11 augustus is de eerste competitiewedstrijd voor de Amsterdammers, thuis tegen Heracles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl