Wekdienst 19/7: uitspraak zaak-Lieke S. en Touretappe finisht op Alpe d'Huez

ANP

Goedemorgen! Lieke S., die ervan wordt verdacht dat ze naar Syrië wilde afreizen, hoort de uitspraak in haar zaak en de renners in de Tour de France hebben een zware etappe voor de boeg.

Vandaag schijnt de zon weer vaak tussen de wolken door. Het wordt 23 tot 30 graden, daarmee is het bijna overal zomers warm. De wind waait zwak of matig uit het noorden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak in de zaak van Lieke S. Volgens het OM probeerde ze zich aan te sluiten bij IS in Syrië, maar bij de grens met Turkije werd ze opgepakt. Het OM heeft een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist.
  • In de Tour de France wordt de twaalfde etappe gereden. De finish ligt op Alpe d'Huez. De etappe is vanaf 14.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.
  • In Nijmegen is vandaag de derde dag van de Vierdaagse. De deelnemers lopen over de heuvels rond de Gelderse stad.

De twaalfde etappe van de Tour de France NOS

Wat heb je gemist?

Na twee jaar is de noodtoestand in Turkije opgeheven. De noodtoestand werd ingesteld na de couppoging van juli 2016 en werd elke drie maanden verlengd. President Erdogan beloofde in juni al dat hij de noodtoestand zou opheffen als hij opnieuw tot president zou worden verkozen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een zware windvlaag aan de kustlijn van New Jersey heeft er gisteren voor gezorgd dat een parasol het been van een vrouw heeft gespietst. De aluminium staaf doorboorde de enkel van de Britse vrouw. Hulpverleners moesten de parasol doorknippen zodat de vrouw naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

The Weather Network
@weathernetwork
UK woman impaled by a blowing umbrella at Jersey Shore beach https://t.co/1Hys7HaIrb
8 maanden geleden

Hele fijne dag!

STER Reclame