Steven Kruijswijk
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

In de twaalfde etappe van de Tour de France doemt aan het einde van de rit de 'Nederlandse' berg op. Om 12.20 uur wordt in Bourg-Saint-Maurice het startsein gegeven en 175,5 kilometer verderop ligt op de Alpe d'Huez de finish.

Onderweg krijgen de renners het flink te verduren. Na 55 kilometer is de Col de la Madeleine de eerste berg van de buitencategorie. De Lacets de Montvernier is met zijn tweede categorie niet meer dan een tussendoortje vergeleken bij de Croix de Fer en de Alpe d'Huez die daarna volgen.

De gehele etappe is vanaf 12.20 uur live te zien via NOS.nl, NPO 1 en de NOS-app. En uiteraard zijn alle ontwikkelingen ook te volgen in een liveblog op NOS.nl. Vanaf 14.00 uur is Radio Tour de France op NPO Radio 1 te beluisteren.

's Avonds schuiven oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk, voormalig wielrenner Steven Rooks en wielerverslaggever Danny Nelissen aan bij De Avondetappe om de etappe en al het andere nieuws uit de Tour te bespreken.

De routekaart van de twaalfde etappe in de Tour de France

Op de EK waterpolo staat voor de Nederlandse vrouwen de vierde groepswedstrijd op het programma. Na de monsterzeges tegen Kroatië (21-1) en Israël (20-2) en het gelijkspel tegen Italië (6-6), is Frankrijk vandaag de tegenstander.

Het duel is vanaf 18.30 uur live te zien op NOS.nl met commentaar van Erik van Dijk en oud-international Iefke van Belkum. De samenvatting is te zien in Nieuwsuur en Sport Laat.

Achtste finales EK beachvolleybal

De EK beachvolleybal, die in Nederland worden gehouden, zijn aanbeland bij de achtste finales. Om 19.30 uur is op NPO 3 en NOS.nl een live verslag te zien van de achtste finale van het Nederlandse duo Laura Bloem/Jolien Sinnema.

En in het Sportjournaal en in Nieuwsuur is er aandacht voor de traditioneel drukbezochte Open Dag van Feyenoord.

Uitzendingen

12.00 uur Liveblog Tour de France NOS.nl
12.20 uur Tour de France: etappe 12 NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
18.30 uur EK waterpolo: Nederland-Frankrijk (v) NOS.nl
18.46 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.30 uur EK beachvolleybal NOS.nl en NPO 3
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.08 uur De Avondetappe NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.59 uur Sport Laat NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl