NOS Nieuws

Jeff Goldblum ligt zwetend en met ontbloot bovenlijf in Londen

Het is een iconische scène uit de film Jurassic Park: acteur Jeff Goldblum, die met ontbloot bovenlijf en zwaar transpirerend uithijgt nadat hij een aanval van een losgeslagen tyrannosaurus rex maar net heeft overleefd. Wie daar geen genoeg van kan krijgen moet naar Londen gaan: daar staat nu een 150 kilo zwaar beeld van Goldblum, in die pose.

Deze zomer is het precies 25 jaar geleden dat de film van Steven Spielberg in première ging. Ter gelegenheid daarvan is in de Britse hoofdstad het beeld van Goldblum neergezet, vlak naast de Tower Bridge. Op sociale media regent het foto's van fans die met het kunstwerk op de foto gaan.

Het beeld staat daar nog tot volgende week donderdag.

Goldblum speelt in de film de chaostheoriedeskundige Ian Malcolm, die sceptisch staat tegenover de aanleg van Jurassic Park, een dierenpark voor prehistorische dieren. Vorige maand vertelde de Amerikaan dat de bekende scène waar nu een beeld aan is gewijd min of meer toevallig tot stand kwam:

Goldblum speelde in tientallen films en werkte ook veel als stemacteur. In 1995 werd hij genomineerd voor een Oscar als regisseur van de korte film Little Surprises.

In juni van dit jaar werd hij onderscheiden met een ster op de Hollywood Walk of Fame. Bij de onthulling daarvan kon hij het niet laten om weer in de bekende houding te poseren.

Jeff Goldblum bij de onthulling van zijn ster op de Hollywood Walk of Fame

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl