Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt ANP

Schulting en Knegt kunnen in 2022 samen om olympisch goud strijden

Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt die samen om het goud strijden. Dat kan op de Olympische Spelen van 2022 in Peking. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bepaald dat vanaf de volgende Winterspelen bij vier sporten een landenwedstrijd voor gemengde teams aan het programma wordt toegevoegd.

Het betreft shorttrack, schansspringen, snowboarden (cross) en freestyle-skiën (aerials). Het IOC maakte tevens bekend dat bij het olympische bobsleeën de monobob (éénpersoonsbob) voor vrouwen wordt toegevoegd. Bij het freestyle-skiën zal in Peking ook de Big Air (mannen en vrouwen) olympisch zijn.

IOC MEDIA
@iocmedia
Short Track Mixed Relay to be included in @Beijing2022 Winter #Olympics @ISU_Speed #IOCEB #Lausanne
9 maanden geleden

Volgens het IOC doet in Peking het hoogste percentage vrouwen ooit mee aan de Winterspelen: 45,44 (dat was 41 in Pyeongchang).

Gemengde estafettes bij wereldbekers

Bij shorttrack wordt er vanaf komend seizoen ook in de wereldbekers een gemengde estafette verreden. Dat bepaalde de internationale schaatsunie ISU tijdens een congres in juni. Het onderdeel is een toevoeging op de afzonderlijke relay voor mannen en vrouwen, die onderdelen blijven gewoon op het programma staan.

STER Reclame