Wandelaars trekken een sprintje om de finish op tijd te halen Omroep Gelderland

Negen minuten respijt voor 'te langzame' lopers Vierdaagse

time icon

De lopers van de Nijmeegse Vierdaagse mochten vandaag 9 minuten langer doorlopen. Officieel is de sluittijd 17.00 uur, maar één tentje bij de finish op de Wedren bleef iets langer open zodat enkele wandelaars nog gescand konden worden.

Rennend haalden enkele personen nog de eindstreep. Dat betekent dat zij morgen toch weer mogen meedoen: op naar Groesbeek. Het was door de drukte met feestvierders op straat voor de lopers lastig om bij de finish te komen.

Festiviteiten

Marsleider Henny Sackers vertelt: "Met camera's hebben we in de gaten gehouden hoelang het oponthoud duurde. We hebben daarna een marge aangehouden van negen minuten. We willen niet dat iemand de dupe is van de festiviteiten."

Het verschil tussen gisteren - toen 17.00 uur nog 17.00 uur was - en vandaag leidt tot gemor. De organisatie was eerder streng: een oudere man die gisteren door zijn dochters over de streep werd gedragen, kwam een minuut te laat. En mocht dus vandaag niet starten.

Veel lopers werden opgehouden doordat de wachttijd bij de ehbo-posten - waar blaren worden doorgeprikt - was opgelopen, in een enkel geval tot 4,5 uur.

Simoon 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿
@Teuntje71
"Er zijn nog 300 wachtenden voor u" #blarenpoli Wedren van het @RodeKruis. Geduld is een schone zaak gelukkig is lekker weer om buiten te zitten wachten. #DikkeBlaar #4d18
9 maanden geleden

Vandaag was de Dag van Wijchen, beter bekend als Roze Woensdag. Lopers hulden zich in die kleur om aandacht te vragen voor de lhbt-groep (mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn).

Omroep Gelderland

VIerdaagse dag 2

Vierdaagse dag 2
Niet gestart/uitgevallen 1344
Finish gehaald 42.529
Mensen met een waarschuwing (om waterpistool) 3
Gediskwalificeerd (vanwege hulpmiddel, een stok) 1
Wachttijd blarenhulp 2-4,5 uur

Het merendeel van de lopers heeft zich ingeschreven voor de 40 kilometer. Aan de wandeltocht doen mensen van 84 nationaliteiten mee. Drie deelnemers zijn 91 jaar of ouder.

Vierdaagse dag 1

Vierdaagse dag 1 in cijfers
Niet gestart/uitgevallen 607
Finish gehaald 43.873
Gediskwalificeerd (zelf kaartje geknipt) 2
Blaren 4983
Rode Kruis
@RodeKruis
Loop je nog blaarvrij? Of is het hommeles en bezoek je elke #blarenpost? Post je foto van voor en na met hashtag #dikkeblaar! #4D18 #Vierdaagse #blaren
9 maanden geleden
Dit is een artikel van

STER Reclame