Marcel Kittel komt te laat over de streep in de elfde etappe Pro Shots

De Tour de France gaat donderdag verder zonder Mark Cavendish en Marcel Kittel. De twee sprinters kwamen in de elfde etappe te laat binnen en worden daarom uit de wedstrijd gehaald.

Daarmee komt er een einde aan een toch al buitengewoon tegenvallende Tour voor de Brit en de Duitser. Cavendish won vanaf 2008 dertig keer een etappe en Kittel was in vier deelnames goed voor veertien ritzeges, maar beiden kwamen er in de eerste week niet aan te pas in de massasprints.

Ook Mark Renshaw (ploegmaat van Cavendish) kwam buiten de tijd binnen en moet de Tour verlaten.

De jury was coulant voor Rick Zabel. De zoon van voormalig topsprinter Erik Zabel en ploegmaat van Kittel kwam vijf seconden te laat over de streep, maar mag morgen toch opstappen. De reden: Zabel had pech en niemand kon hem helpen.

Groenewegen opnieuw net op tijd binnen

Dylan Groenewegen kwam voor de tweede dag op rij net op tijd binnen. De sprinter van Lotto-Jumbo, die nog altijd veel last heeft van zijn harde val in de kasseienetappe van afgelopen zondag, kwam zo'n anderhalve minuut voor het verstrijken van de tijdslimiet over de streep.

Groenewegen op tijd binnen: 'Maar het wordt er niet beter op'

"Het lichaam werkt nog niet erg mee", zei Groenewegen. "Het wordt nog niet beter, het is even afwachten. Mijn benen zijn goed, maar als je last van rug en knie hebt dan is het lastig in een bergrit die toch al niet op je lijf is geschreven."

Morgen wacht de laatste Alpen-etappe, naar Alpe d'Huez. "Van mij mag het snel afgelopen zijn. Maar het zal zwaar worden", zei hij.

STER reclame