Lewis Hamilton EPA

"We hebben in de eerste helft van het seizoen te veel punten laten liggen. Dat was vooral een gevolg van onze eigen fouten." Mercedes-baas Toto Wolff draait er in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland, zondag op het circuit van Hockenheim, niet omheen.

Zijn kopman Lewis Hamilton staat in de WK-strijd acht punten achter op Sebastian Vettel van Ferrari. Na een onderbreking van een week gaat het Formule 1-circus komend weekeinde verder. Dan staat de elfde race van het seizoen op het programma. Een week later is Hongarije, waarna de zomerstop ingaat.

Uitvalbeurt

De drie voorgaande GP's (Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië) leverden volgens Wolff niet het gewenste puntentotaal op. Titelverdediger Hamilton won weliswaar in Frankrijk, maar zijn uitvalbeurt in Oostenrijk en tweede plaats achter Vettel in Groot-Brittannië waren niet de resultaten waar Mercedes op had gehoopt.

"De triple header (drie races in drie weken, red.) leverde minder op dan we hadden gehoopt", blikte Wolff deze week terug op de afgelopen tijd. "Dat kwam vooral door onze eigen fouten. We zijn te vaak bezig geweest met de schade te beperken."

De WK-strijd van Sebastian Vettel en Lewis Hamilton NOS

Uitgerekend de nederlaag van Hamilton in zijn thuisrace op Silverstone kwam hard aan in het Mercedes-kamp. De Brit vertrok van pole, werd vervolgens geraakt door Kimi Räikkönen en moest de race daardoor in de achterhoede beginnen. Hij kwam weliswaar nog tot de tweede plaats, maar zag zijn grootste rivaal Vettel winnen op het circuit waar hij zelf de vier voorgaande jaren had gedomineerd.

Zondag op Hockenheim, op zo'n negentig kilometer van het hoofdkwartier van moederbedrijf Daimler in Stuttgart, wil Hamilton terugslaan. Vettel verslaan in de buurt van diens geboortestad Heppenheim zou het humeur van de Brit aanzienlijk verbeteren.

Snelste auto

Van paniek is bij Mercedes echter geen sprake. "Zowel in Frankrijk, Oostenrijk als Groot-Brittannië hadden we de snelste auto. We stonden drie keer op pole. En we scoren zeker niet slecht in het WK. Er zijn dus voldoende redenen om met veel vertrouwen naar de tweede seizoenshelft uit te kijken. We zijn hongerig en ambitieus", aldus Wolff.

Twee jaar geleden won Hamilton op Hockenheim en stonden de Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen naast hem op het podium. Vettel won nog nooit op Hockenheim en als het aan Mercedes, Wolff en Hamilton ligt, blijft dat nog even zo.

STER reclame