FC Twente-directeur: 'Vol stoom de competitie in'

FC Twente-directeur Velderman: 'Een kleine mits, maar de vlag kan uit'

FC Twente kan volgens directeur Erik Velderman "vol stoom de nieuwe competitie in". Nadat dinsdagavond een faillissement van de club werd afgewend doordat de gemeente andermaal steun heeft toegezegd, is FC Twente volgens Velderman klaar om komend seizoen in de eerste divisie de sportieve revival gestalte te geven.

Jaren van financieel wanbeleid brachten FC Twente aan de rand van de afgrond. Begin juli liet technisch directeur Ted van Leeuwen nog weten dat het twee voor twaalf was in Enschede. Daarop klopte de club andermaal aan bij de gemeente om een faillissement te kunnen voorkomen.

'Financiering dekkend'

De gemeente komt de club tegemoet door de komende twee jaar geen rente en aflossing te rekenen over de langlopende lening. Door die toezegging is een dertigtal Twentse bedrijven nu ook bereid om miljoenen in de club te pompen.

"Het belangrijkste is dat de financiering van de komende seizoenen dekkend is gemaakt", zegt FC Twente-directeur Velderman. "Met deze mooie Twentse oplossing zijn we een eind op weg, maar we willen nog veel verder gaan met onze supporters en de kleine ondernemingen in de regio."

Dankzij de steun van de gemeente en de bedrijven uit de regio is FC Twente volgens Velderman in staat de selectie voor het komende seizoen te versterken. Tot voor kort was dat niet mogelijk. "Ik kon geen verplichtingen aangaan omdat er geen zekerheid voor de dekking was, die is er nu wel."

Finale besluit

Het kan nog misgaan, maar daar rekent Velderman niet op. "De gemeente doet het college een voorstel. Dat dient te worden bekrachtigd door de raad. Dan horen we volgende week dinsdag het finale besluit. Dan kunnen ook alle andere zaken volgen en kunnen we helemaal los."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl