NOS Nieuws

Wekdienst 18/7: Thai uit ziekenhuis en Hells Angels voor de rechter

Goedemorgen! Het is de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse en de Thaise voetballers die vastzaten in een grot geven vandaag een persconferentie.

Op sommige plaatsen komen in de vroege ochtend mogelijk mistbanken voor. Vandaag schijnt de zon vaak tussen de wolken door. De kans op een bui is erg klein. Het wordt 23 tot 26 graden en daarbij staat er weinig wind.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Thaise voetballers die ruim twee weken vastzaten in een grot mogen het ziekenhuis uit en geven een persconferentie.
  • 41 leerlingen van het VMBO Maastricht krijgen te horen of ze alsnog hun diploma krijgen. Ze maken deel uit van de groep van 354 eindexamenleerlingen die vlak voor hun diploma-uitreiking het bericht kregen dat hun eindexamen ongeldig was.
  • Negen leden van de Hells Angels in Haarlem en de vriendin van de voorman van de motorclub horen hun vonnis in de rechtbank. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, afpersing, bedreiging, brandstichting, geweldpleging en witwassen.
  • Het is de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse. We zoomen in op de controleurs die uitzoeken of mensen vals spelen. Bijvoorbeeld door een deel van de route af te snijden of een taxi te pakken.
  • In de Tour de France wordt de elfde etappe gereden, van Albertville naar La Rosière. Die is vanaf 14.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.
Het profiel van de elfde etappe in de Tour de France

Wat heb je gemist?

De bedreiging van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, is mogelijk een reactie geweest op de hardere aanpak van criminaliteit in de gemeente. Dat zei de politie gisteravond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Houben reed in februari net bij zijn huis weg, toen een gemaskerde man uit de struiken stapte en een vuurwapen op hem richtte. De burgemeester dook weg. Mogelijk heeft de schutter daarom de trekker niet overgehaald.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Geen huis, geen appartement, maar een hele stad: in de Verenigde Staten heeft een ondernemer de spookstad Cerro Gordo gekocht.

Cerro Gordo

De plaats heeft Brent Underwood 1,4 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) gekost.

In het 19e-eeuwse mijnstadje, dat vertaald "dikke heuvel" heet, staan 22 leegstaande gebouwen, waaronder een hotel en een kerk. De ontstond toen er in 1865 zilver werd ontdekt.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl