Tom Dumoulin komt over de finish van etappe 10
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

Het Tourpeloton trekt verder de Alpen in, waar de eerste finish bergop wacht. Ondertussen werken de beachvolleyballers zich in het zweet op de EK in Nederland, duiken de Nederlandse waterpoloërs het water in voor hun tweede wedstrijd op de EK en wordt Daley Blind gepresenteerd bij Ajax.

Andermaal een volle sportdag dus. Te beginnen in Frankrijk, waar de Tour de France toe is aan de elfde etappe. De renners krijgen tussen Albertville en La Rosière een rit van slechts 108,5 kilometer voor hun kiezen, maar moeten onderweg wel vier bergen over.

Komt er vandaag wel vuurwerk van de favorieten? Vanaf 14.00 uur zit Radio Tour de France er bovenop. Vijf minuten later begint de televisie-uitzending op NPO 1 en de livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Etappe 11 in de Tour: van Albertville naar La Rosière

De wieleravond wordt om 22.05 uur afgesloten in De Avondetappe. Aan tafel bij Dione de Graaff de winnares van La Course: Annemiek van Vleuten, Sky-renner Dylan van Baarle en acteur Yannick van der Velde.

Waterpolo en beachvolleybal

Terwijl de coureurs door Frankrijk fietsen, acteren de Nederlandse waterpoloërs in het bad van Barcelona. Daar spelen ze om 15.30 uur hun tweede groepsduel op de EK. Die wedstrijd is live te zien op NOS.nl.

Om 19.30 uur begint op NPO 3 en NOS.nl de uitzending van de EK beachvolleybal in Nederland. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen voor de tweede keer in actie.

Interview Blind

In het Sportjournaal (18.45 uur op NPO 1) een interview met Daley Blind vanuit het trainingskamp van Ajax in Engeland. De 28-jarige international heeft Manchester United vaarwel gezegd en is terug waar het voor hem allemaal begon.

De aankondiging van Ajax over de terugkeer van Daley Blind

De avond op de radio begint met het Tourforum vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1, met oud-renners Henk Lubberding en Michel Cornelisse.

Vanaf 21.00 uur is softbalster Eva Voortman te gast om vooruit te blikken op het WK in Japan. Voortman speelt sinds kort in Japan.

Uitzendingen van woensdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.05 uur Tour de France: etappe 11 NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
15.30 uur EK waterpolo Griekenland-Nederland (m) NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
19.30 uur EK volleybal NOS.nl, NPO 3 en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.05 uur De Avondetappe NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.56 uur Sport Laat NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl