Wekdienst 17/7: Nijmeegse Vierdaagse begint en Michael P. hoort vonnis

ANP

Goedemorgen! Vanochtend is de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan, worden de slachtoffers van vlucht MH17 herdacht en hoort Michael P. welke straf hij krijgt.

De zon en wolken wisselen elkaar af, in de middag valt er lokaal een regen- of onweersbui. Het wordt 24 tot 29 graden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De man die terechtstaat voor het verkrachten en doden van Anne Faber hoort zijn vonnis. Tegen Michael P. is 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.
  • Het is precies vier jaar geleden dat 298 mensen hun leven verloren toen vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne werd neergehaald. Nabestaanden komen bijeen in het speciaal aangelegde herdenkingsbos bij Vijfhuizen, vlak bij Schiphol.
  • Vanochtend om 04.00 uur is de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. Het is de 102de editie van het wandelevenement.
  • In de Tour de France wordt de eerste Alpenetappe gereden. Die is vanaf 13.00 uur live te volgen via NOS.nl, in de app, op NPO 1 en via NPO Radio 1.

Het profiel van de tiende etappe van de Tour NOS

Wat heb je gemist?

De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt met de dood bedreigd door leden van zijn eigen korps. Volgens het AD heeft Schaap tot nu toe twee keer aangifte gedaan.

De situatie is zo ernstig dat de brandweercommandant beveiligd moet worden, zeggen bronnen tegen de krant. De doodsbedreigingen zouden van ontevreden brandweerlieden komen. Zo zou er onder meer een geldinzamelingsactie zijn gehouden om Schaap dood te laten rijden.

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de doodsbedreigingen. De brandweercommandant deed in februari en maart aangifte. Er is nog niemand opgepakt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

George Clooney heeft een record op zijn naam geschreven. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is hij de best verdienende acteur in een jaar tijd ooit. Tussen juni vorig jaar en juni dit jaar verdiende de 57-jarige Clooney 239 miljoen dollar, omgerekend 204 miljoen euro.

George Clooney AFP

Voor dat geld heeft hij weinig acteerklussen gedaan. Het grootste deel verdiende hij met verkoop van het tequila-merk waarvan hij mede-eigenaar was.

Met zijn miljoenen eindigde Clooney op de tweede plek op de jaarlijkse lijst van Forbes met de best betaalde mensen uit de entertainmentbranche. Bovenaan staat bokser Floyd Mayweather: hij verdiende 285 miljoen dollar in een jaar tijd.

Fijne dag!

STER Reclame