Steven Kruijswijk
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Een gewone doordeweekse dinsdag, maar desondanks een overvloed aan sport op topniveau vandaag: veel wielrennen, maar ook beachvolleybal en waterpolo.

Moest de Tour de France in de eerste week de aandacht nog delen met twee andere megasportevenementen - het WK voetbal en Wimbledon - vanaf vandaag heeft de vermaarde etappekoers het rijk alleen. En er wordt na de rustdag van gisteren meteen flink uitgepakt met de eerste bergetappe van deze 105de editie.

Tiende etappe in de Tour de France

Tussen Annecy en Le Grand-Bornand komen de renners in de 158,5 kilometer lange tiende etappe drie puisten van de eerste categorie tegen en met de Montée du Plateau des Glières ook eentje van de buitencategorie. Die laatste klim eindigt bovendien met twee kilometer zandpad...

Van begin tot eind

De start van de pittige etappe, die afsluit met een lange afdaling en een stukkie vals plat, is om 13.35 uur en is van begin tot eind in beeld te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Ook Radio Tour de France zit er bovenop, net als het liveblog op NOS.nl en de NOS-app.

Het napraten met gasten aan tafel volgt om 22.18 uur in de Avondetappe, ook weer te zien via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Vanavond schuiven Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en wielerjournalist Marijn de Vries aan bij Dione de Graaff.

De drie wielrensters zijn om 10.35 uur ook al te zien, wanneer op NPO 1 verslag wordt gedaan van La Course, de traditioneel geworden vrouwenkoers in de schaduw van de Tour de France. Vorig jaar ging daarin de zege naar Annemiek van Vleuten. De kersverse Giro Rosa-winnares geldt nu ook weer als een van de favorieten, met olympisch kampioene Anna van der Breggen en wereldkampioene Chantal Blaak als geduchte concurrenten.

Het gaat deze keer om een eendaagse wedstrijd van 112,5 kilometer, waarin vanuit Duingt wordt gereden naar Le Grand-Bornand, dezelfde aankomstplaats als de mannen dus. Onderweg wachten de vrouwen onder andere de beklimming van de Col de la Romme en de Col de la Colombière, bergen die ook de mannen voor de kiezen krijgen.

Annemiek van Vleuten in de roze leiderstrui van de Giro Rosa

De EK beachvolleybal zijn aan de derde wedstrijddag toe. Studio Sport is vanaf 19.30 uur live van de partij op NPO 3. Het Nederlandse koppel Sanne Keizer/Madelein Meppelink komt voor het eerst in actie in de poulefase. Zij treffen in Rotterdam - op de havenkade, vlak naast het beroemde passagiersschip ss Rotterdam - Andrea Strbova en Natalia Dubovcova uit Slowakije.

Waterpolo en zeilen

De liefhebbers van waterpolo komen vandaag ook weer aan hun trekken. Het derde groepsduel bij de EK van de Nederlandse vrouwen, die het vandaag moeten opnemen tegen Italië, is vanaf 20.30 uur te zien op NOS.nl en de NOS-app.

In het Sportjournaal, Nieuwsuur en het Late Journaal zullen de hoogtepunten van de diverse evenementen nog eens langskomen.

In het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken komt tussen 21.00 en 22.00 uur zeilster Carolijn Brouwer vertellen over haar ervaringen in de Volvo Ocean Race. Die won zij onlangs, als bemanningslid op de Chinese boot Dongfeng, als eerste vrouw in de geschiedenis van de de prestigieuze race om de wereld.

Uitzendingen van dinsdag

10.35 uur Studio Sport: La Course NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
13.16 uur Tour de France: etappe 9 NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
19.30 uur EK volleybal NOS.nl, NPO 3 en NOS-app
20.30 uur EK waterpolo NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.18 uur Avondetappe NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
00.09 uur Sport Laat NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl