Varenhorst/Bouter overtuigt, Brouwer/Meeuwsen nog zoekende Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn goed begonnen aan de EK beachvolleybal in eigen land. In Utrecht lieten zij het Franse duo Krou/Aye met 21-9, 21-14 kansloos.

In aanloop naar het duel op de Neude, waar speciaal voor het EK een stadion is aangelegd, was het onzeker of Varenhorst kon aantreden. Donderdag was hij tijdens een wedstrijd in Gstaad door zijn enkel gegaan, maar daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken.

"Die energie van het publiek en die medicatie en dergelijke gaven me vleugels", zei Varenhorst. "Ik ben voluit gegaan en het doet een beetje pijn. Nu lekker pootje omhoog."

Dinsdag treden Bouter en Varenhorst, die debuteren op een EK, aan tegen het Oostenrijkse duo Winter/Hörl.

Varenhorst: 'Publiek en medicatie gaven me vleugels'

In Den Haag openden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eveneens met een overwinning in twee sets. Het als tweede geplaatste duo had de handen vol aan het Turkse koppel Giginoglu/Gögtepe, maar voorkwam setverlies: 25-23, 21-19.

"Het is nog niet het niveau wat we willen hebben, maar de manier waarop we spelen en de denkwijze vind ik goed", zei Meeuwsen. Brouwer: "We zijn hier om Europees kampioen te worden en daar is dit niveau gewoon niet goed genoeg voor."

Woensdag speelt Brouwer/Meeuwsen tegen de Belgische combinatie Koekelkoren/Van Walle.

De acht poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers twee en drie gaan naar de tussenronde. Alleen de nummer vier is uitgeschakeld.

'Dit niveau was niet hoog genoeg om Europees kampioen te worden'

STER reclame