Flickr / gaelx / CC BY-SA 2.0

Een 37-jarige masseur uit Utrecht is veroordeeld tot 23 maanden cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft hij tijdens massages vrouwen verkracht en aangerand. Ook filmde hij stiekem vrouwen die bij hem op de massagetafel lagen.

De man volgde een massage-opleiding en bood bij verschillende mensen zijn diensten aan. Tijdens de behandeling overviel hij zijn slachtoffers vervolgens met seksuele handelingen.

"De man heeft het vertrouwen dat de slachtoffers in hem hadden misbruikt", oordeelt de rechtbank. Zijn slachtoffers verklaarden in de rechtbank dat ze daardoor nog altijd psychische problemen hebben.

De rechter spreekt verder van "onverhoeds en grensoverschrijdend seksueel handelen" en vindt daarom een lange gevangenisstraf op zijn plaats. Daarnaast mag de man drie jaar lang niet werken als personal trainer en masseur en hij moet zich melden bij de reclassering, meldt RTV Utrecht.

Het Openbaar Ministerie had dertig maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De straf valt lager uit omdat de rechter de aangiftes van twee andere slachtoffers niet bewezen acht. Daarnaast duurde het twee jaar voordat de zaak voorkwam.

STER reclame