Jeffrey Chabot en Ryan Sanusi
NOS Voetbal

FC Groningen haalt verdediger Chabot van Sparta

FC Groningen neemt Julian Chabot, ook wel Jeffrey of Jef genoemd, over van het gedegradeerde Sparta. De Duitse verdediger kwam in de zomer van 2017 over van de Oostenrijkse club RB Leipzig. Hij stond nog twee jaar onder contract in Rotterdam. Hij tekent voor vier jaar in Groningen.

"De onderhandelingen hebben weken geduurd en zijn hartstikke stroef en moeizaam verlopen", zei Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, op de perspresentatie, "wij hebben ons als een pitbull vastgebeten. We vonden het van groot belang dat deze speler naar Groningen zou komen."

Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, gaf tijdens de presentatie aan zeer gecharmeerd te zijn van de verdediger, onder andere omdat hij veel passes vooruit speelt. Wel pakt de Duitser nog wat veel gele kaarten. "Daar moet hij nog wat slimmer in worden", stelde Jans.

De transfer was al langere tijd in de maak. Chabot werd de afgelopen tijd meerdere keren in Groningen gesignaleerd, onder andere voor een medische keuring. Groningen had concurrentie van het Duitse FC Ingolstadt 04, een ploeg die uitkomt in de tweede Bundesliga. Die transfer ging uiteindelijk toch niet door. Het Dagblad van het Noorden meldt dat de transfer 1,2 miljoen euro gekost zou hebben. FC Groningen wilde geen bedragen noemen.

Volgens Sparta's technisch manager Henk van Stee was er veel interesse in de Duitse verdediger: "Uiteindelijk was FC Groningen bereid het bedrag te betalen dat wij vanaf het begin voor ogen hadden."

Contracten

Groningen maakte maandag ook bekend dat vleugelspeler Ajdin Hrustic nog twee jaar langer in Groningen blijft. Het contract met de Australiër werd tot en met 2021 verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl