In een plas bij Nuenen is het lichaam gevonden van de 49-jarige vrouw die sinds gisteren werd vermist. De vrouw uit Eindhoven verdween onder water toen ze aan het snorkelen was met een loodgordel om.

Gisteren werd ook al gezocht in de waterplas, maar zonder resultaat. Vandaag werd de zoektocht hervat met een sonarboot. Dat leidde tot een mogelijke locatie. Duikers gingen vervolgens naar beneden en vonden de vrouw, meldt Omroep Brabant.

De vrouw was aan het freediven in het Laco Strandbad, een recreatieplas bij Nuenen. Ze was volgens de beheerder van de plas een ervaren snorkelaar die bijna dagelijks kwam zwemmen en snorkelen.

Jongen van 4 verdronken

De vrouw is het derde waterslachtoffer van dit weekend. Gistermiddag werd ook een jongen van 4 uit de Toolenburgerplas in Hoofddorp gehaald. Het jongetje werd nog gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis, meldt NH Nieuws. Het is niet duidelijk hoe het kind in het water terecht is gekomen.

Vorig jaar verdronk in dezelfde plas een 19-jarige man. Paul Meijer, raadslid van Forza!, wil nu dat er een badmeester bij het water komt. Burgemeester Hoes is daar geen voorstander van. Volgens hem creëert dat een gevoel van schijnveiligheid.

Veel mensen hebben de reanimatie gisteren gezien. Wie getuige was en slachtofferhulp wil, kan contact opnemen met de politie.

IJmeer

In het IJmeer bij Amsterdam werd gisteravond het lichaam gevonden van een 59-jarige zwemmer. Ook die man is volgens de politie verdronken.

Hij ging 's middags het water in en kwam niet meer terug. Na een grote zoekactie werd zijn lichaam gevonden.

Noordwijk

De politie is gisteren in Noordwijk ook op zoek geweest naar twee badgasten. Op het strand lagen urenlang handdoeken en wat kleding, maar er kwam niemand terug om de spullen op te halen. Andere badgasten waarschuwden daarom de politie. Een zoektocht leverde niets op. Agenten waren bang dat de twee waren gaan zwemmen.

Na onderzoek is vandaag gebleken dat de spullen vermoedelijk gestolen zijn en op het strand zijn neergelegd. De twee mensen van wie de spullen waarschijnlijk zijn, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie.

STER reclame