Van der Poel kan niet alles winnen: derde op de mountainbike

Weer podiumplaats Van der Poel op weg naar Tokio 2020

Bij de wereldbekerwedstrijd mountainbiken in het Andorrese Vallnord is Mathieu van der Poel derde geworden. De Nederlands kampioen op de weg en bij het veldrijden moest de Italiaan Gerhard Kerschbaumer en de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter voor laten gaan.

Het mountainbiken heeft momenteel de hoogste prioriteit voor Van der Poel. Hij wil zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en behoort met een tweede plaats in het wereldbekerklassement ook in deze tak van de wielersport tot de besten.

Alleskunner

Het veldrijden, de sport die hij domineert, begint in september weer. Van der Poel maakt tussendoor ook weleens een uitstapje naar het wegwielrennen. Zo werd hij onlangs zelfs Nederlands kampioen. Wellicht dat hij na Tokio 2020 definitief de overstap naar de weg maakt.

Van der Poel grijpt wegtitel bij de profs

In Vallnord gingen Kerschbaumer en Schurter er al snel vandoor. De Italiaan bleek de beste klimmer en halverwege de wedstrijd liet hij de Zwitser staan, om met ruim een minuut voorsprong te finishen.

Van der Poel gaf meer dan twee minuten toe.

Tauber vierde bij de vrouwen

Bij de vrouwen won Rita Dahle Flesjaa. De 45-jarige Noorse reed twee ronden voor het einde weg bij Jolanda Neff. Anne Tauber finishte in Vallnord als vierde.