De brand in Echt Track88

Brandweer laat niets aan toeval over bij diverse natuurbranden

tijd van publicatie Aangepast

In Echt is de brandweer vanmiddag met groot materieel uitgerukt voor een brand op een graanveld. Vanwege de extreme droogte en de rookontwikkeling werden zes blusvoertuigen en twee wagens met water ingezet om de brand te bestrijden. Het graan wordt verbouwd voor een Limburgse bierbrouwerij.

Het vuur was vrij snel onder controle. Een ooggetuige zei tegen 1Limburg dat een gebied ter grootte van zo'n vijf voetbalvelden verloren is gegaan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een bosperceel.

Bekijk beelden van de brand hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Video brand Echt

Heidebrand en bermbrand

Vijftien brandweerwagens zijn ingezet voor de bestrijding van een brand op de Oldebroekse heide op de Veluwe. De brand ontstond op een schietterrein dat niet voor publiek toegankelijk is. De rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien, ook vanuit Deventer en Zeewolde. Tegen 23.00 uur liet de brandweer weten dat het sein brand meester is gegeven.

Er zijn volgens Omroep Gelderland vaker heidebranden door oefeningen op het artillerie schietkamp. In maart vorig jaar ging een stuk heide van 300 bij 500 meter verloren door een mislukte raketproef van studenten. Vandaag waren er geen schietoefeningen op het terrein.

Langs de A1 tussen Wilp en Deventer heeft een bermbrand gewoed. Twee rijstroken in de richting van Apeldoorn waren eind van de middag gesloten, meldt RTV Oost. Brandweerkorpsen uit Apeldoorn, Twello en Deventer schaalden op naar middelgrote brand. Om 18.00 uur werd de weg vrijgegeven.

Veel natuurbranden

De afgelopen weken moest de brandweer al voor veel meer natuurbranden in actie komen. Onder meer in Maarheeze, Holten, Almelo, Alphen, Reusel en Budel was het raak. Door de langdurige droogte is het risico op brand groot. De brandweer is extra alert en zet al snel meerdere wagens in.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om geen sigaretten uit het raam te gooien, om bermbranden te voorkomen.

Dit is een artikel van

STER Reclame