Novak Djokovic Pro Shots

Djokovic bereikt finale Wimbledon na thriller tegen Nadal

tijd van publicatie

Novak Djokovic heeft na een thriller de finale van Wimbledon bereikt door een zege op Rafael Nadal. In de vijfde en beslissende set werd het 10-8 voor de Serviër. Het was voor Djokovic de belangrijkste zege van het seizoen, nadat hij eerder dit jaar met een elleboogblessure aan de kant had gestaan.

Djokovic leidde vrijdag met 2-1 in sets toen de partij om 23.00 uur gestaakt werd vanwege de avondklok op Wimbledon. Met zinderend tennis hadden beide spelers in hun 52ste ontmoeting het publiek vermaakt. Met name in de derde set volgden de fraaie punten elkaar in hoog tempo op.

Mede dankzij twee sublieme dropshots kreeg Nadal vrijdagavond drie setpoints in de tiebreak van de derde set. De Spanjaard benutte deze niet en zag Djokovic toeslaan op z'n tweede setpunt.

Zaterdag leek de Serviër de nacht het best te hebben verteerd. Djokovic liet twee breekkansen in de eerste game echter onbenut en zag Nadal vervolgens uitlopen naar 3-0. De Spanjaard kwam op 5-3 nog wel met 0-40 achter, maar won alsnog de set.

Fraai spel

In de vijfde set steeg de spanning en ook het niveau. Beide spelers creëerden in de beslissende fase breekkansen (Djokovic op 4-3 en Nadal op 4-4 en 7-7), maar die werden door de ander met fraai spel weggeslagen.

Bij een 7-7 tussenstand speelden beide spelers een rally met liefst 21 slagen. Nadal kreeg in die vijftiende game meerdere breakpoints, maar benutte die niet.

Rafael Nadal verbijt zich na een misser AFP

Dat bleek de laatste kans voor de Spanjaard. Djokovic kwam in de volgende game op de service van Nadal op matchpoint: 30-40. Nadal werkte die weg en pakte de game: 8-8.

Na een vrij eenvoudige zeventiende game op eigen service kwam de Djokovic met 0-40 opnieuw op matchpoint. Deze keer was het wel raak en dus kan de Serviër zich gaan opmaken voor zijn vijfde Wimbledonfinale.

Zondagmiddag speelt de toernooiwinnaar van 2011, 2014 en 2015 tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

STER reclame