Novak Djokovic in het duel met Rafael Nadal AFP

Djokovic op voorsprong tegen Nadal, duel om 14.00 uur vervolgd

tijd van publicatie

Novak Djokovic begint zaterdag tegen Rafael Nadal met een 2-1 voorsprong in sets, in de halve finale van Wimbledon. De partij werd vrijdagavond na drie sets (6-4, 3-6, 7-6 (9)) afgebroken, omdat er in Londen niet getennist wordt na 23.00 uur. Djokovic en Nadal vervolgen hun duel zaterdag om twee uur, voorafgaand aan de vrouwenfinale. Beide wedstrijden zijn vanaf 14.00 uur live te volgen via NPO 2 en NOS.nl.

Omdat de eerste halve finale tussen Kevin Anderson en John Isner ruim zes en een half uur duurde (26-24 in de vijfde set), moesten Djokovic en Nadal lang wachten voordat ze konden beginnen. Maar toen ze eenmaal op de baan stonden, maakten ze er een schitterende tennisshow van.

Sterke start Djokovic

Djokovic, de winnaar van 2011, 2014 en 2015, had aanvankelijk het initiatief. De 31-jarige Serviër brak Nadal in de zevende game en trok daarmee de eerste set met 6-4 naar zich toe.

Ook in de tweede set domineerde Djokovic aanvankelijk, maar Nadal knokte zich op de voor hem zo bekende wijze terug. De Spanjaard, die in 2008 en 2010 zegevierde op Wimbledon, trok de stand weer gelijk: 6-3.

In de derde set ging het niveau nog verder omhoog. Het draaide uit op een tiebreak, waarin Nadal onder meer dankzij twee sublieme dropshots drie setpoints kreeg. Djokovic werkte ze allemaal weg en sloeg zelf bij zijn tweede kans toe.

Rafael Nadal in het duel met Novak Djokovic AFP

STER reclame