Hakim Ziyech speelde zijn eerste minuten voor Ajax sinds hij terug is van het WK

Ajax verliest met WK-gangers van Anderlecht

Ajax heeft ook de tweede serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding niet kunnen winnen. Na de 1-1 tegen Steaua Boekarest werd er vrijdagavond in het Olympisch Stadion in Amsterdam met 3-1 verloren van Anderlecht. De WK-gangers Kasper Dolberg en Hakim Ziyech maakten hun eerste minuten van het nieuwe seizoen.

Bij Ajax ontbrak Matthijs de Ligt. De international bleef wegens een lichte blessure uit voorzorg buiten de selectie.

Behalve doelman André Onana bestond de verdediging van Ajax uit Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Mitchel Bakker en Maximilian Wöber. Donny van de Beek, Carel Eiting en Ziyech vormden het middenveld en voorin waren er basisplaatsen voor David Neres, Dolberg en Zakaria Labyad.

Achterstand

Na ruim een kwartier kwam Ajax op achterstand. Doelman André Onana kon de eerste inzet van Ivan Santini nog keren, maar in de rebound scoorde Santini alsnog.

De reactie van Ajax volgde snel, want twee minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk: op aangeven van Hakim Ziyech schoot David Neres de gelijkmaker binnen.

Na rust kwam Anderlecht opnieuw op voorsprong dankzij een rake strafschop van Landry Dimata. Met een schitterend hoogstandje maakte Santini er 1-3 van. De Kroaat werkte de bal met een hakje achter het standbeen achter Onana.