Twintigste etappezege voor Vos in Giro Rosa

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vos pakt twintigste zege in Giro Rosa
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Marianne Vos heeft in de Giro Rosa haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Brabantse was in de achtste etappe na 122,3 kilometer de snelste van drie vluchters. Annemiek van Vleuten behield de roze trui.

WaowDeals Pro Cycling
@WaowDealsPC
.@marianne_vos is twee medevluchters te snel af en rijdt naar de zegebloemen in de #GiroRosa18 na goed werk van de ploeg. @J_Blijlevens: "Een schitterende en verdiende overwinning die heerlijk smaakt." #UCIWWT #RideWithPassion 📝https://t.co/heLPCmDQ4f
5 maanden geleden

Na enkele mislukte aanvallen brak het peloton in de etappe naar Breganze in twee stukken. Van Vleuten bevond zich in de voorste groep van zo'n zeventig rensters. De tweede groep wist in het vervolg niet meer aan te sluiten.

Na het tweede en laatste klimmetje van de dag, op negen kilometer van de finish, bleef Vos voorin over met Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand, waarna Vos voor de twintigste keer als eerste over de streep kwam in een Giro Rosa-rit.

Van Vleuten behoudt leiding

De roze trui van Annemiek van Vleuten kwam geen moment in gevaar. De winnares van de klimtijdrit een dag eerder behoudt haar voorsprong van 2.57 op haar ploeggenote Amanda Spratt uit Australië.

Mitchelton-SCOTT
@MitcheltonSCOTT
#GiroRosa18 🇮🇹🎀 Maglia Rosa for @AvVleuten after stage 8 🍾 🍾🍾
5 maanden geleden

Zaterdag staat de beklimming van de loodzware Zoncolan op het programma. De Giro eindigt een dag later.

STER Reclame