De 14-jarige jongen werd overvaren door een jetski Reality Photo

Veroorzaker jetskidrama Well hoeft niet de cel in, wel werkstraf

time icon

De man die mei vorig jaar mei met zijn jetski een fataal ongeluk veroorzaakte, is vandaag veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur.

De 27-jarige man uit Brakel raakte met zijn jetski de 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond. Dat gebeurde in de Maas bij Well. De jongen raakte daarna onder water.

De rechtbank acht dood door schuld bewezen. Volgens de officier van justitie, die eerder negen maanden cel eiste, voer de man veel te hard: 40 tot 70 kilometer per uur waar 20 km is toegestaan.

De rechtbank hecht veel waarde aan de verklaring van de vader en het onderzoek door de forensisch arts. Daaruit blijkt dat een aanvaring met hoge snelheid gebeurde, in tegenstelling tot wat de verdachte steeds beweerde.

Druk in het water

De man had rekening moeten houden met de risico's, vindt de rechtbank. Het was druk op de Maas op het moment van de aanvaring; hij wist dat hij zwemmers kon tegenkomen.

De rechter oordeelde dat de man weliswaar schuldig is aan het ongeluk, maar hij heeft de dood van de jongen niet gewild. Wel had hij anders moeten handelen.

De jonge zwemmer werd een uur na de aanvaring op de bodem van de Maas gevonden, schrijft Omroep Gelderland.

Dit is een artikel van

STER Reclame