Wekdienst 13/7: uitspraak in zaak Savannah en Trump ontmoet May

time icon
ANP

Goedemorgen! De Amerikaanse president Donald Trump gaat vandaag op bezoek bij Theresa May. Ook volgt er een uitspraak in de zaak Savannah.

Het wordt vandaag vrij snel zonnig, maar in het noorden kunnen wolken vanaf zee binnendrijven. Landinwaarts ontstaan er weer stapelwolken. Het wordt maximaal 22 tot 27 graden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er volgt vandaag een uitspraak in de zaak Savannah. Een 17-jarige jongen wordt verdacht van de moord op het 14-jarige meisje. Het Openbaar Ministerie eist twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.
  • De Amerikaanse president Donald Trump is op bezoek in het Verenigd Koninkrijk. Hij bezoekt premier Theresa May en gaat ook op de thee bij Queen Elizabeth. Er worden flink wat demonstraties tegen de Amerikaanse president verwacht. In Londen vliegt bijvoorbeeld een opblaasbare Trump met luier om rond.
  • Vandaag is er een fotosessie van de Oranjes. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren om 15.00 uur in Wassenaar. Daarna gaan ze op vakantie.
  • De zevende etappe in de Tour de France is 231,5 kilometer lang, is redelijk vlak en eindigt in Chartres. De etappe is vanaf 14.10 uur live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

Het profiel van de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk NOS

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump heeft aan het begin van zijn bezoek aan Groot-Brittannië een reeks opmerkelijke uitspraken gedaan in een gesprek met de Britse tabloid The Sun. Hij zegt dat premier May de kans op een voor de Britten gunstige brexit heeft vergooid en dat een nieuw vrijhandelsverdrag tussen de VS en het Verenigd Koninkrijk er daarom niet meer in zit. Ook zegt hij dat oud-minister Boris Johnson, die opstapte uit onvrede over Mays plannen, een goede premier zou zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht AFP

En dan nog dit:

Wat was de laatste maaltijd van Ötzi de IJsman, de bevroren mummie die in 1991 werd gevonden in de Alpen? Ruim 5000 jaar na zijn dood is het eindelijk bekend: op het menu stonden vet geitenvlees, graan en varens. Volgens wetenschappers had hij dat vet nodig om te overleven onder barre omstandigheden. Erg lekker zal het overigens niet gesmaakt hebben, zegt een van de onderzoekers. "Dit vlees, zo zonder zout, moet nauwelijks binnen te houden zijn geweest."

De maag van Ötzi de IJsman wordt onderzocht SOUTH TYROL ARCHAEOLOGY MUSEUM

Fijne dag!

STER Reclame