Ook je kerstboom staat nu al wekenlang vol in de zon en heeft last van de droogte. Om te zorgen dat hij er in december ook mooi bij staat in je woonkamer heeft hij nu flink wat extra verzorging nodig.

Sinds april is er geen goede regenbui in Nederland meer gevallen, waardoor boeren nu zelf het land op moeten met flink wat water. "Dat is wel bewerkelijk", zegt Gerrit Tessemaker algemeen directeur bij De Buurte Kwekerijen. "Want ze hebben veel behoefte aan water."

Kijk in de video hieronder hoe Gerrit Tessemaker voor zijn kerstbomen zorgt.

Willen we straks een kerstboom hebben, dan moeten we nu wat doen

Om te zorgen dat de naalden niet uitvallen is hij met drie man bezig met het bewateren van de bomen. "Dat doen we zes dagen in de week. Dat is best veel, maar we willen de bomen in leven houden", zegt Tessemaker.

Door de droogte kost dat meer tijd dan in een normale zomer. "Er zijn genoeg watergangen in de omgeving waar water in zit, maar we mogen het niet overal pakken." Daarom moet er verder gereden worden om water te halen, en kost alles iets meer tijd. "Maar de bomen staan er nu goed bij hoor", zegt Tessemaker. "Iedereen kan straks van zijn kerstboom genieten."

STER reclame