Getty Images
NOS Voetbal

Van Basten verdedigt Poetin-bezoek: ging alleen over voetbal

Marco van Basten heeft in Moskou kort gereageerd op de ophef die is ontstaan over zijn ontmoeting vorige week met de Russische president Vladimir Poetin. "We hebben alleen over voetbal en het WK gesproken", zei hij.

De oud-spits werd in De Telegraaf weggezet als "sociaal gestoord", omdat hij zich in het Kremlin samen met onder anderen FIFA-baas Gianni Infantino "liet misbruiken als propagandamateriaal", terwijl Nederland de Russen schuldig acht voor het neerhalen van de MH17-vlucht.

Buiten persconferentie om

Van Basten gaf vanmorgen een persconferentie met leden van zijn technische studiegroep van de FIFA en daarbij kwam de kwestie niet ter sprake. Na afloop liep een journalist van AP naar voren en vroeg hem om een reactie.

"Ik besef dat veel families een probleem hebben, met wat er met het vliegtuig is gebeurd. Maar hier gaat het over andere zaken", aldus Van Basten. "Ik was uitgenodigd om daar over voetbal te praten."

Maar helpt hij daarmee niet om het imago van Poetin op te poetsen? "Ik help hem niet. Ik had een gesprek met hem over voetbal. Verder niets."

Over het WK in Rusland was Van Basten op de persconferentie louter positief: "Rusland heeft een goed toernooi georganiseerd. De velden zijn goed en de stadions zitten vol. Er zijn geen problemen geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl