Chelsea bevestigt: Conte ontslagen

Antonio Conte Pro Shots

Chelsea heeft na lang talmen de trekker overgehaald inzake Antonio Conte. De Italiaan is opzij gezet door The Blues. Italiaanse media melden dat oud-Napoli-trainer Maurizio Sarri de beoogde opvolger is.

Conte zat al maanden op de schopstoel op Stamford Bridge, maar een ontslagvergoeding van elf miljoen euro zou Chelsea hebben tegengehouden. Maandag meldde hij zich nog voor het begin van de voorbereiding, drie dagen later viel alsnog het doek.

De markante oefenmeester botste herhaaldelijk met de clubleiding over het transferbeleid en schroomde er niet voor zijn onvrede publiekelijk kenbaar te maken. In januari liet hij optekenen "zelden de spelers te krijgen die ik wil". Een maand later sprak hij soortgelijke woorden: "Ik ben een beetje een ramp als het gaat om het overtuigen van de club bepaalde spelers te kopen."

Gary Lineker
@GaryLineker
Antonio Conte has been fired by Chelsea. Never saw that coming.
4 maanden geleden

Ook met enkele spelers had de veeleisende Conte een slechte relatie. Veelbesproken is zijn botsing met Diego Costa, inmiddels verkocht aan Atl├ętico Madrid. De spits weigerde zich begin vorig seizoen te melden, nadat hem in een sms te kennen was gegeven dat hij geen toekomst had bij Chelsea.

Conte was twee seizoenen trainer van Chelsea. In zijn eerste jaar werd hij direct landskampioen. Afgelopen seizoen won hij weliswaar de FA Cup, maar eindigde in de competitie op een teleurstellende vijfde plaats. Daardoor is de club dit jaar veroordeeld tot Europa League-voetbal.

STER Reclame