Drie jaar geëist voor fatale mishandeling op de Wallen

Omroep Gelderland

Tegen een Roemeen die ervan verdacht wordt twee jaar geleden een man uit Voorthuizen op de Wallen te hebben doodgeslagen, is vanochtend drie jaar cel geëist voor openlijk geweld met de dood tot gevolg.

Het Openbaar Ministerie eist tegen de vijf Nederlanders die betrokken waren bij de vechtpartij in september 2016 zes maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf. Een andere Roemeen moet, als het aan het OM ligt zes maanden de cel in, schrijft Omroep Gelderland.

De groep mannen uit Voorthuizen en Barneveld was in Amsterdam voor een vrijgezellenfeest. 's Avonds raakten ze slaags met een tweetal Roemenen. De dag erna overleed de Voorthuizenaar (32). aan de gevolgen van hersenletsel.

De Roemenen hadden veel bulten, blauwe plekken en bloeduitstortingen en een gescheurde lip. Hetzelfde gold voor de Nederlanders, die ook stukjes tand misten, schaafplekken en kapotte handen hadden en duizelig waren.

In eerste instantie dacht de politie dat het slachtoffer als vredestichter tussen de vechtersbazen was gesprongen en daarbij klappen had opgelopen. De politie zette een sms-bom in om getuigen te achterhalen. Later bleek dat de groepen elkaar over en weer hebben uitgedaagd en mishandeld.

Dit is een artikel van

STER Reclame