Fotograaf Yuri Cortez lag onder de Kroaten, en dit zijn de foto's

Grote kans dat als je gisteren de wedstrijd Kroatië-Engeland hebt gekeken, je ook zag hoe een fotograaf terechtkwam onder een groep heel enthousiaste Kroatische voetballers bij de 2-1. Dat pijnlijke moment leverde AFP-fotograaf Yuri Cortez een tas vol kapotte apparatuur op, maar ook de meest bijzondere foto's van dit WK.

Cortez kon namelijk de blijdschap van de Kroatische spits Mario Mandzukic héél goed vastleggen. De fotograaf bleef plaatjes schieten, ook al lag hij op de grond.

Mario Mandzukic, op een van de foto's van Yuri Cortez AFP
En nog een keer Mario Mandzukic AFP

Het moment deed zich voor tijdens de halve finale. De AFP-fotograaf zat in het Loezjniki-stadion bij de hoekvlag achter het doel waar de eerste twee goals al waren gevallen. Tijdens de verlenging viel daar weer een doelpunt, gemaakt door Mandzukic.

Die rende vervolgens richting de plek waar Cortez, en andere collega-fotografen, zaten. Toen hij werd omhelsd door de Kroatische wisselspelers viel hij om, recht op Cortez. Cortez belandde in een stapel uitbundige Kroatische voetballers, en kon daar niet weg.

Bekijk hier het moment terug:

Cortez vond het hele voorval wel grappig, vertelde hij tegen een AFP-collega. "Het was een waanzinnig moment. Tijdens al die blijdschap realiseerden zij zich opeens dat ik ook onder die stapel lag. Ze hielpen me omhoog en vroegen of alles goed ging. Toen gaf een andere speler me nog een kus."

Spelers van het Kroatisch voetbalelftal helpen Yuri Cortez AFP
Fotograaf Cortez wordt omhoog geholpen door het Kroatisch team Reuters

STER Reclame