Engelse kranten: alsof een prachtig schilderij voor je ogen wordt verscheurd

De trots overheerst in Engeland na de uitschakeling van het voetbalelftal in de halve finales van het wereldkampioenschap tegen Kroatië. De Engelsen verloren met 2-1 na verlenging.

"De droom is over, maar we hebben 23 leeuwen. Trots, ondanks de tranen", zet boulevardkrant The Sun, nooit vies van opruiende en kritische teksten, op zijn sportpagina.

The Sun Football ⚽
@TheSunFootball
You did us proud, #ENG. Here’s Thursday’s @SunSport back page.
7 maanden geleden

"De droom is ten einde", zet kwaliteitskrant The Guardian op zijn voorpagina. "Het was alsof een prachtig schilderij voor je ogen aan stukken werd gescheurd."

"De spelers zullen uiteindelijk terugkijken op een toernooi dat de reputatie van het Engelse voetbal weer heeft opgeschroefd."

The Guardian
@guardian
Guardian front page, Thursday 12 July 2018: End of the dream: England out of the World Cup
7 maanden geleden

"Ze komen naar huis", maakt The Times een kwinkslag naar de deze periode veelgehoorde slogan 'football is coming home'. "Maar zó zullen we ze herinneren", verwijst de krant naar de foto van een scorende Kieran Trippier.

Times Sport
@TimesSport
"They're coming home ... but this IS how how we'll remember them" #ENG #WorldCup
7 maanden geleden

Ook de Daily Mirror geeft het collectieve gevoel in Engeland weer. "Helden", zet de krant in hoofdletters op de voorpagina met een foto van een aantal teleurgestelde spelers.

Neil Henderson
@hendopolis
MIRROR: Heroes #tomorrowspaperstoday
7 maanden geleden

STER Reclame