De sport van donderdag bij de NOS

Het profiel van de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk NOS

De zesde etappe in de Tour de France vertrekt uit Brest, waar om 11.20 uur het startsein zal worden gegeven. De finish ligt 181 kilometer verderop bij wat officieel de Mûr de Bretagne Guerlédan heet.

De renners komen geen bergen van betekenis tegen, maar onderweg wachten wel een paar venijnige beklimmingen van de derde categorie en aan het eind wacht de gevreesde muur. Bovendien komt het peloton in de laatste kilometers een paar kasseienstroken tegen.

De rit is live vanaf de start te volgen via het blog op NOS,nl. Radio Tour de France is vanaf 14.00 uur in de lucht en de eerste beelden vanuit de koers zijn vanaf 14.10 uur te zien op NOS.nl, NPO 1 en de NOS-app.

Om 21.30 uur is op NOS.nl en NPO 1 de laatste aflevering van de zomerserie van Andere Tijden Sport te zien.

Betty Stöve is met tien grandslamtitels in het dubbelspel zonder twijfel Nederlands beste tennisspeelster ooit. In de jaren zeventig behoorde ze tot de absolute wereldtop, Haar voormalig rivalen Billie Jean King, Virginia Wade en Martina Navratilova halen in Andere Tijden Sport herinneringen aan haar op.

Bovendien is er historisch filmmateriaal te zien, geschoten door de vader van Stöve. Mede aan de hand daarvan wordt een beeld geschetst van een Rotterdams meisje dat uitgroeit tot Nederlands eerste grote tennisvedette bij de vrouwen.

Vooruitblik EK beachvolleybal en Wimbledon

In Langs de Lijn En Omstreken is naast het laatste sportnieuws, ook veel aandacht voor volleybal. Oud-international en voormalig olympisch beachvolleyballer Reinder Nummerdor is een uur lang te gast.

Nummerdor is toernooidirecteur van het komende EK beachvolleybal, dat in diverse steden in Nederland wordt gehouden.

In alle uitzendingen is ook aandacht voor de laatste ontwikkelingen op Wimbledon. Daar staan vandaag de halve finales bij de vrouwen op het programma. Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal en het sportgedeelte van Nieuwsuur.

Uitzendingen

11.20 uurLiveblog etappe 6 Tour de FranceNOS.nl
13.10 uurLunchjournaalNOS.nl
14.00 uurRadio Tour de FranceNPO Radio 1
14.10 uurTour de France: etappe 6NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
18.46 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
21.31 uurATS: Betty serveert! De strijd van tenniskampioen Betty StoveNOS.nl en NPO 1
22.08 uurDe AvondetappeNOS.nl en NPO 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2
23.59 uurSport LaatNOS.nl en NPO 1

STER Reclame