'De WK-finale halen, dat kunnen alleen de grote jongens'

time icon

"Dit is geschiedenis", riepen spelers en coach bijna in koor. Het bereiken van de WK-finale zorgde voor grote euforie bij Kroatië. Bondscoach Zlatko Dalic roemde zijn spelers.

"We hebben terecht de finale gehaald. Ik heb de jongens verteld dat ze fantastisch zijn. Dit is niet normaal. Ik heb het niet gedaan, de jongens hebben het gedaan. Het is fantastisch hoe ze gevochten hebben", zei Dalic.

"Ik wil alle supporters in Kroatië, Bosnië en Herzegovina en de hele wereld bedanken. Laat ze maar feestvieren. Dat heeft Kroatië verdiend."

De man van de winnende goal, Mario Mandzukic, kon zijn geluk niet op. "Het is ongelofelijk. Het is nog niet tot ons doorgedrongen wat we bereikt hebben. Het is een wonder. Of nee, eigenlijk is het geen wonder. Wat jullie vandaag gezien hebben, dat kunnen alleen de grote jongens bereiken."

"Kijk naar de supporters, iedereen wordt gek. Ik denk dat het in Kroatië en voor de Kroaten in de rest van de wereld een groot feest is."

De droom van Engeland om voor het eerst sinds 1966 de WK-finale te bereiken werd ruw verstoord. Verliezen van Kroatië, daar werd geen moment rekening mee gehouden.

"Het is zwaar. We hebben er zo hard voor gewerkt", zei Harry Kane. "Als we terugkijken, hadden we dingen beter kunnen doen. Maar we hebben alles gegeven. Dit doet heel erg veel pijn en dat zal nog wel even duren."

Kane probeerde desondanks positief af te sluiten. "We kunnen met opgeheven hoofd vertrekken. Niemand had gedacht dat we zover zouden komen. We moeten hiervan leren en meenemen wat we kunnen."

STER Reclame