Eerste beelden van reddingsoperatie en jonge voetballers in ziekenhuis

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thaise jongens in het ziekenhuis: 'ze herstellen snel'

Het ziekenhuis waar de jonge Thaise voetballers verblijven heeft voor het eerst beelden van het team vrijgegeven. Ook de Thaise Navy Seals kwamen met de beelden van de reddingsoperatie naar buiten.

Sinds gisteren liggen de twaalf jongens en hun coach in het ziekenhuis. Door de klap die ze zowel mentaal als fysiek opgelopen hebben, moeten ze daar de komende tijd aansterken.

De jongens moeten in ieder geval nog een week in het ziekenhuis blijven. Dan zal een arts beslissen of ze naar huis kunnen.

De artsen houden de jongens in quarantaine vanwege het gevaar op infecties. Ook zouden de jongens zelf iets opgelopen kunnen hebben, waardoor zij besmettelijk zijn.

Op 23 juni raakten de voetballers met coach vermist in de grotten van Tham Luang. Het duurde een week voordat ze gevonden werden. Een week later konden ze uiteindelijk pas uit de grot gehaald worden. Gisteren werden de laatste jongens na een dagenlange reddingsoperatie uit de grot bevrijd.

Vandaag gaven de Thaise Navyseals ook beelden vrij van de reddingsoperatie in de Thaise grot. Op hun Facebookpagina schrijven ze over een reddingsoperatie "die de wereld nooit zal vergeten".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thaise marine deelt video van reddingsactie in de grot

STER Reclame