Makkelie videoscheidsrechter bij Kroatië-Engeland

Danny Makkelie, derde van links, met het team NOS

Danny Makkelie is vanavond de videoscheidsrechter bij de tweede halve finale op het WK in Rusland, tussen Engeland en Kroatië. Nederland is goed vertegenwoordigd bij de arbitrage voor die wedstrijd, met de aanstelling van Björn Kuipers als vierde official op het veld en Sander van Roekel als eerste reserve voor de grensrechters.

Om 20.00 uur trappen Kroatië en Engeland af in Moskou. Het duel is live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app en te volgen via het liveblog op NOS.nl en de app.

Kuipers hoopt nog aangewezen te worden voor de WK-finale, komende zondag in Moskou, maar volgens collega Bas Nijhuis is de kans daarop niet groot meer. "Stel dat Kuipers als vierde man een trainer moet wegsturen en dan een paar dagen later hetzelfde land in de finale moet fluiten."

Ook voor het duel om de derde plek, een dag eerder in Sint-Petersburg, zou team-Kuipers nog kandidaat zijn. Dat buurland België om brons gaat spelen, is voor Kuipers en zijn assistenten mogelijk nadelig.

De laatste wedstrijd die Kuipers floot, was de kwartfinale tussen Engeland en Zweden. Eerder floot hij Spanje-Rusland in de achtste finales en was hij de arbiter bij de groepswedstrijden Egypte-Uruguay en Brazilië-Costa Rica.

In dat laatste duel maakte hij internationaal indruk. De Oldenzaler gaf aanvankelijk een strafschop aan Brazilië na een vermeende overtreding op Neymar, maar na het bestuderen van de videobeelden trok Kuipers die beslissing in.

STER Reclame