De sport van woensdag bij de NOS

Harry Kane ANP

Wederom een drukke sportdag vandaag met de vijfde etappe in de Tour de France en de tweede halve finale op het WK voetbal.

Om 20.00 uur trappen Engeland en Kroatië in Moskou af om uit te maken wie er zondag tegen Frankrijk gaat spelen in de eindstrijd van het wereldkampioenschap.

Het duel is live te zien op NPO 1 en NOS.nl, maar de voorbeschouwing begint al eerder: om 19.15 uur is Studio Rusland er al op NPO 1 en NOS.nl. Te gast zijn vanavond Hugo Borst, Rafael van der Vaart, voormalig voetbalster en analist bij Sporza Imke Courtois, en trainer Marino Pusic van FC Twente.

De wedstrijd is vanaf 19.30 uur ook te volgen via NPO Radio 1. Daarnaast houdt het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app je ook op de hoogte van de voorbereidingen en de wedstrijd.

Greg Van Avermaet rijdt ook vandaag in het geel ANP

Het peloton in de Tour de France begint vandaag aan de vijfde etappe. Een heuvelachtige etappe van Lorient naar Quimper over 204,5 kilometer.

De etappe, die om 12.20 uur van start gaat, is rechtstreeks te volgen via het liveblog op NOS.nl en de NOS-app en vanaf 14.10 uur op NPO 1 en NOS.nl. Radio Tour de France haakt op NPO Radio 1 al in om 14.00 uur.

In De Avondetappe wordt om 22.30 uur nog eens teruggekeken op de Tourdag van vandaag en ook alweer vooruitgeblikt op de dag van morgen.

Wimbledon

In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en Langs de Lijn en Omstreken wordt teruggeblikt op de partijen die vandaag worden gespeeld op Wimbledon.

Onder andere de kwartfinales bij de mannen staan op het programma met om 14.00 uur titelhouder Roger Federer tegen Kevin Anderson. Ook Novak Djokovic en Rafael Nadal komen in actie.

En er is in Londen ook nog een vleugje oranje te bespeuren: in het gemend dubbelspel spelen Robin Haase (met Kirsten Flipkens) en Matwé Middelkoop (met Johanna Larsson) in de achtste finales.

De uitzendingen van woensdag bij de NOS

13.10 uurLunchjournaalNPO1
14.00 uurRadio Tour de FranceNPO Radio 1
14.10 uurNOS Tour de France: vijfde etappeNPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uurSportjournaalNPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.15 uurStudio Rusland: voorbeschouwingNPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.30 uurLangs de Lijn en OmstrekenNPO Radio 1
20.00 uurWK Voetbal: Engeland-KroatiëNPO1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uurStudio RuslandNPO 1, NOS,nl en NOS-app
22.30 uurSport in NieuwsuurNPO 2
22.30 uurDe AvondetappeNPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER Reclame