Robin Haase EPA

Robin Haase, al na de tweede ronde klaar in het enkelspel, is op Wimbledon nu ook in de kwartfinales van het mannendubbelspel uitgeschakeld.

Samen met zijn Zweedse partner Robert Lindstedt boog hij na een drie uur durende strijd voor het Brits/Kroatische koppel Dominic Inglot/Franko Skugor: 3-6, 7-6 (2), 6-7 (1), 4-6.

Haase en Lindstedt, die in Londen voor het eerst een dubbel vormden, hadden de derde set voor het grijpen, maar het duo werd bij een 5-4 voorsprong gebroken. Inglot en Skugor wonnen vervolgens de tiebreak en pakten daarna ook de vierde set.

Gemengd dubbel

Voor Haase zit het grandslamtoernooi er nog niet helemaal op. Hij is met de Belgische Kirsten Flipkens nog in de race in het gemengd dubbelspel.

Jean-Julien Rojer en Demi Schuurs zijn in dat toernooi al gevorderd tot de laatste acht koppels. Zij rekenden in de achtste finales af met Ben McLachlan en Eri Hozumi uit Japan: 6-4, 6-1.

In de volgende ronde treffen zij mogelijk landgenoot Matwé Middelkoop, die samen met de Zweedse Johanna Larsson ook nog in de strijd is.

STER reclame