Bertens herbeleeft Roland Garros 2016, maar dan op gras

Tegen de verwachting in, ver komen op een grandslamtoernooi. Het is alsof Kiki Bertens op Wimbledon haar topweken op Roland Garros 2016 herbeleeft.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Kwartfinale op Wimbledon, dat had ik niet durven dromen'

De huidige opmars van Bertens in Londen, waar ze tot de kwartfinales is doorgedrongen, doet ook sterk denken aan de Parijse lente van twee jaar geleden, toen ze verrassend de halve finales haalde.

"Wat dat betreft is het precies hetzelfde en voelt het heel goed", zegt de Wateringse na haar winst op de Tsjechische Karolina Plísková op het Londense gras in de achtste finales.

"Als je een kwartfinale op een grand slam haalt, hier op Wimbledon, dan is dat denk ik iets heel moois. Waar je vooraf alleen maar van kan dromen."

kikibertens
Wimbledon
Quarterfinals it is! @wimbledon_2018 crazy! Cooling down and preparing for our 3rd round doubles later this afternoon #foxsports #mizuno #wilsontennis

Het is voor de als twintigste geplaatste Bertens ook een bevestiging van haar harde werken. "Ik weet dat ik goed bezig ben en op de goede weg ben, maar dat ik hiervoor beloond word met een kwartfinale op Wimbledon. Dat had ik niet durven dromen of hopen", zegt de 26-jarige tennisster met een brede glimlach.

Goede vriendin

Bertens speelt nu tegen haar goede vriendin Julia Görges, van wie ze al twee keer eerder won in Charleston (2018, finale) en Nürnberg (2016, halve finales).

"Ik heb geen idee wat hier nu nog mogelijk is", aldus Bertens. "Ik ben nu superblij dat ik in de kwartfinales sta. Ik ga me nu laten verzorgen. En dinsdag in de kwartfinales ga ik weer alles geven en dan zien we wel."

STER Reclame